U Hercegovini u posljednja 24 sata zabilježeno šest požara

Radiosarajevo.ba
U Hercegovini u posljednja 24 sata zabilježeno šest požara
U protekla 24 sata na području HNK-a registrirano je šest požara, od čega tri u na području Čapljine, dva u Mostaru te jedan u Konjicu.

U svim požarima gorila je niska trava i raslinje i svi su ugašeni, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a. 

Podsjetimo, požar koji je jučer u poslijepodnevnim satima izbio na sjevernom prilazu Konjica je pod nadzorom vatrogasaca, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinicee Konjic.

Jučer se gasio požar na potezu 300 metara od željezničke stanice prema Sarajevu i požar se protezao prema releju koji se nalazi sjeverno od Konjica.

Na terenu su bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic, Civilne zaštite, radnici Šumarstva Prenj Konjic kao i radnici Uprave Šumarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Požar, koji je također izbio jučer južno od Konjica je ugašen.

Kako su kazali u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Konjic, taj požar je u jednom trenutku prijetio kućama ali su spašene i vatra je ugašena.

Iz PVJ Konjic pretpostavljaju kako bi uzrok požara moga biti varničenje voza jer je u isto vrijeme požar izbio na dva mjesta.

Zbog požara u Konjicu voz Željeznica Federacije BiH, koji prometuje na relaciji Čapljina-Sarajevo, zaustavljen je u Mostaru jer je mreža isključena s napona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije