U Goraždu održana manifestacija Dan mekteba

0
Fena
U Goraždu održana manifestacija Dan mekteba
Foto: Fena / Mekteb u Goraždu

U okviru devete manifestacije "Dani Husein-ef. Đoza" danas je u Goraždu održan Dan mekteba koji ja okupio sve polaznike mektebske pouke sa prostora Muftijstva goraždanskog.

Iz ukupno osam mežlisa današnjoj svečanosti u Kajserija džamiji prisustvovalo je više od 700 polaznika mektebske pouke. Svima su dodijeljene diplome povodom okončanja mektebske godine.

"Ovo je jedan od značajnih sadržaja u sklopu manifestacije "Dani Husein-ef. Đoza" Zadovoljstvo i čast nam je da je ovoj svečanosti prisustvovao 731 polaznik mekteba te bih ovim putem čestitao polaznicima mekteba na ostvarenim rezultatima, ali i zahvalio svim imamima, muallimama, roditeljima i svima onima koji tokom cijele godine učestvuju u odgoju naše djece na području Muftiluka goraždanskog", kazao je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Goražde Esad-ef. Grabus.

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Na prostoru Medžlisa IZ Goražde 14 polaznika proglašeno je ponosom generacije mekteba, a jedan od njih u džematu Stara čaršija je Imran Kolenda.

"Na osnovu dosadašnjih uspjeha na takmičenjima i zalaganju, izabran sam za ponos generacije mekteba. Mekteb za mene ima veliki značaj i mislim da će mi mektebsko obrazovanje mnogo značiti kroz moje predstojeće obrazovanje, ali i općenito kroz život", poručio je Kolenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije