Predstavnici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

0
Radiosarajevo.ba
Predstavnici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde
Foto: Vlada BPK / Delegacija Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u posjetu BPK

Predstavnici Opće bolnice "dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na čelu sa direktorom dr. Ismetom Gavrankapetanovićem boravili u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Nakon sastanka sa premijerom BPK Goražde Edinom Ćulovom i ministrom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Senadom Čeljom te predstavnicima kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja, delegacija Opće bolnice u pratnji domaćina posjetila je i Kantonalnu bolnicu Goražde gdje se susrela sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove.

Direktor Opće bolnice "dr. Abdulah Nakaš" dr. Ismet Gavrankapetanović naglasio je da je cilj da ova ustanova u punom kapacitetu pomogne Kantonalnoj bolnici Goražde sa kojom je, naglasio je, i ranije postojala određena saradnja.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

"Mi smo iz Sarajeva došli u najjačem sastavu po raznim specijalnostima da odmah napravimo konkretne dogovore da bi smo stanovništvu BPK Goražde i svim pacijentima omogućili bolju, kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu kako ovdje u Goraždu tako i za ono što mi možemo da pružimo u Sarajevu. Želja nam je da Sarajevo i Goražde i kroz taj medicinski dio još više približimo, jer mi smo inače i emotivno vezani za ovaj dio BiH i ove divne ljude i želja nam je da ta saradanja kroz određene ugovore bude tačno definirana", naveo je Gavrankapetanović.

Ministar za socijanu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde Senad Čeljo pojasnio je da će saradnja biti konkretizirana ugovorom sa Zavodom zdravstvenog osiguranja BPK-a.

POVOD DANAŠNJE POSJETE JE DEFINISANJE AKTIVNOSTI KADA JE RIJEČ O KONKRETNIJOJ SARADNJI ZDRAVSTVENIH USTANOVA KANTONA...

Posted by Vlada Bosansko - podrinjskog kantona Goražde on Monday, May 29, 2023

"Potpisat će se ugovor o liječenju van kantona tako da će pored KCUS-a naši pacijenti moći da se liječe i u Općoj bolnici i taj ugovor bit će konkretizovan u narednim danima. Što se tiče saradnje sa Kantonalnom bolnicom tu smo da se razgovara i definiše ono što se tiče deficitarnih kadrova a sa čim raspolaže Opća bolnica Sarajevo, da oni kroz neki vid angažmana kao spoljni saradnici dolaze, čime bi nadopunjavali kadrovske praznine koje imamo u našoj bolnici. Naravno sve se radi na dobrobit pacijenata jer cilj nam je se što više usluga pruži u Goraždu, a ono što ne može onda ćemo imati otvoren put prema Općoj bolnici i KCUS-u za tercijarni nivo ali i dio sekundarnog nivoa", precizirao je ministar Čeljo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije