Premijeri Nihad Uk i Edin Ćulov najavili nastavak saradnje Kantona Sarajevo i BPK Goražde

0
FENA
Premijeri Nihad Uk i Edin Ćulov najavili nastavak saradnje Kantona Sarajevo i BPK Goražde
FENA / Premijeri Edin Ćulov i Nihad Uk

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i premijer Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov održali su sastanak u Sarajevu, a razgovarano je o zajedničkoj realizaciji konkretnih projekata koji će biti implementirani u narednom periodu.

Premijer Uk istakao je da je posjeta premijera Ćulova prvi korak u nastavku saradnje dva kantona s ciljem unapređenja života građana.

Premijer Ćulov zahvalio je za dosadašnju podršku koju je Kanton Sarajevo nesebično pružao Goraždu, dok je premijer Uk najavio skoru uzvratnu posjetu šire delegacije Vlade KS BPK Goražde, kad bi trebalo da bude konkretizovana saradnja.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

"Vlada Kantona Sarajevo dala je, početkom mjeseca, saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja za usmjeravanje 10.000 KM pomoći Ministarstvu za boračka pitanja BPK Goražde radi realizacije programa obilježavanja značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina izvan Kantona Sarajevo te 10.000 KM za pomoć u izgradnji spomen-obilježja u goraždanskoj mjesnoj zajednici Posestra", podsjeća se u saopćenju Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije