Štab CZ BPK Goražde uputio prvi kontingent pomoći poplavljenim područjima USK

0
Fena
Štab CZ BPK Goražde uputio prvi kontingent pomoći poplavljenim područjima USK
Foto: Fena / Kantonalni stab Civilne zaštite BPK Goražde

Kantonalni stab Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na vanrednoj sjednici donio je odluku kojom je odobrena materijalno-tehnička podrška stanovništvu poplavljenih područja u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Prema riječima komandanta Štaba Civilne zaštite BPK Goražde Muradifa Kanlića, na sjednici je razmatran dopis premijera Vlade Unsko-sanskog kantona, u kojem se traži pružanje pomoći u saniranju posljedica izazvanih posljednjim poplavama te je Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde donio odluku na osnovu koje će BPK Goražde pružiti interventnu materijalno-tehničku podršku u saniranju posljedica katastrofalnih poplava stanovnicima na prostoru Unsko-sanskog kantona.

Kanlić je potvrdio da je prvi kontingent pomoći u poplavljena područja upućen već danas

Podcast s Armom: Nermina Alihodžić Usejnovski i vizija nastavnice o bosanskom obrazovnom horizontu

Podcast s Armom: Nermina Alihodžić Usejnovski i vizija nastavnice o bosanskom obrazovnom horizontu

"U skladu sa mogućnostima poslali smo najneophodniju materijalno-tehničku pomoć koja je nužna u ovim trenucima a u pitanju je oprema za isušivanje, kreveti, vreće za spavanje, kabanice, kabanice, kreveti, vreće za spavanje, vreće za pijesak i sredstva za dezinfekciju. Znamo da svaki vid podrške znači u ovakvim situacijama, a Vlada BPK Goražde će i u narednom periodu pokušati iznaći mogućnost za novčanu podršku", kazao je Kanlić.

Također, usvojena je i odluka kojom se Kantonalnoj upravi ciivlne zaštite Unsko-sanskog kantona dodjeljuje i 3.750 litara pitke flaširane vode, koja je, kako se navodi u molbi premijera Vlade USK-a, neophodna za potrebe stanovništva.

Naredni kontingent pomoći iz BPK Goražde u poplavljena područja bit će upućen u ponedjeljak.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije