"Merhamet" dopremio pomoć za popljavljena područja u Krajini

0
AA
"Merhamet" dopremio pomoć za popljavljena područja u Krajini
FOTO: AA / Stigla pomoć u poplavljena područja

Delegacija HO "Merhamet" MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, danas je posjetila popljavljena područja u Unsko-sanskom kantonu.

Porodicama koje su pretrpjele ogromne štete "Merhamet" je dopremio veliku količinu humanitarne pomoći, kao što su: pitka voda, hljeb, konzerve, kao i isušivače vlage, čizme i kabanice.

Kenan Vrbanjac izjavio je da je "Merhamet" od prvog dana od kada su se desile poplave bio uz narod Krajine. Najavio je da je u pripremi drugi konvoj pomoći za Krajinu i poplavljena područja u manjem bh. entitetu, zajedno sa "Merhametom" Švedske i "Merhametom" Njemačke.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

"U narednim danima, "Merhamet" će posredstvom svog Regionalnog odbora Bihać za porodice koje su pretrpjele štetu obezbijediti laminat, keramiku, brodske podove te sjemenski materijal za povratnike u gradu Prijedor, Bosanski Novi i Bosansku Kostajnicu", istakao je Vrbanjac.

Dodao je da je HO "Merhamet" MDD u stalnom kontaktu s "Merhametovim" ekipama na terenu, da se budno prati stanje na poplavljenim područjima te da će "Merhamet" pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Sa predsjednikom Kenanom Vrbanjcem danas su na terenu bili generalni sekretar HO "Merhamet" MDD Sidik Aždahić, direktori Regionalnih odbora "Merhameta" Banja Luka Jasmin Spahić, Tuzla Mensura Husanović i Travnik Merzuk Omerdić.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije