U Bosni i Hercegovini ponovo visok broj preminulih od koronavirusa

0
Radiosarajevo.ba
U Bosni i Hercegovini ponovo visok broj preminulih od koronavirusa
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Tokom protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je više od 816 slučajeva zaraze koronavirusom (jučer 606, uz nepotpuni izvještaj). Od tog broja, u Federaciji BiH je 645 novozaraženih osoba (podaci iz KCUS-a nisu kompletirani), u RS 106 i u Brčko distriktu 65.

Od posljedica zaraze u posljednja 24 sata preminule su 52 osobe (jučer 21), od kojih 26 u Federaciji BiH, 24 u RS i dvije osobe u Brčko distriktu. Još 26 smrtnih ishoda prijavljeno je retroaktivno u Federaciji BiH.

FBiH

Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 1 532 uzorka, od čega je 645 pozitivno na SARS-CoV-2 (podaci iz KCUS-a nisu kompletirani).

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima.

Do sada je testirano ukupno 1 151 680 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 227 542 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je 26 smrtnih ishoda i to u Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok je 26 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.066.

RS

U pоsljеdnja 24 sata u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 209 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi koronavirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 106 оsоbа.

Rаdi sе о 53 muškаrаcа i 53 žеne, оd kојih је 20 mlаđе, 34 srеdnjе i 52 stаriје živоtnе dоbi.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su 24 smrtna slučаја. Rаdi sе о 15 muškаrаcа i dеvеt žеnа, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu danas je registrovano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule od posljedica zaraze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije