Voditeljica ima novi simptom i to četiri sedmice nakon COVID-a

0
Radiosarajevo.ba
Voditeljica ima novi simptom i to četiri sedmice nakon COVID-a
Foto: Instagram / larlmortlock / Voditeljica Charlotte Mortlock

Charlotte Mortlock, voditeljica, nekadašnje poznato lice Sky News otkrila je neuobičajan simptom koji još uvijek osjeća i to nekoliko sedmica nakon što je bila pozitivna na COVID-19.

Uz dugotrajne simptome umora i anksioznosti, bivša novinarka ima jako lupanje srca, preciznije ne može da uspori puls srca - čak ni kada spava. Ističe kako odmora, ne radi ništa fizički zahtjevno da bi došlo do ubrzanog lupanja srca.

"Od COVIDA prije skoro četiri sedmice, moj puls je stalno visok", napisala je na svom Tviter profilu.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Kaže da su joj mnogi govorili da treba da "smanji tempo" u svojim životim i poslovnim aktivnostima jer nije imala "skoro nijedan trenutak odmora". 

Ipak, poznata novinarka se pravda time da, uprkos svemu, ona pronalazi vremena za sebe, odmor i unutrašnji mir.

"Čitam, meditiram, vježbam, spavam. Čak sam donijela jako tešku odluku - da prestanem da pijem kafu. Barem dok ovo ne prestane", rekla je.

Da nije jedina koja se susrela sa ovim simptomom, posvjedočili su neki njeni pratioci koji su rekli da su takođe doživjeli brže otkucaje srca nakon infekcije COVID-OM, što je izuzetno rijetka nuspojava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije