U BiH se danas očekuju lokalni pljuskovi: Temperature narednih dana do 39 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
U BiH se danas očekuju lokalni pljuskovi: Temperature narednih dana do 39 stepeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevske ulice danas

Jutros je u našoj zemlji uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 15; Ivan-sedlo, Sokolac, Srebrenica 17; Bugojno, Grude 18; Bihać, Prijedor, Sanski Most 19; Sarajevo 20; Banja Luka 21; Tuzla, Zenica 22; Bijeljina, Doboj 23; Široki Brijeg, Trebinje 24; Gradačac, Mostar 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su relativno povoljne u većem dijelu zemlje. Uz temperature koje će blago opasti i biti pretežno u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati malo ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine su mogući poslijepodnevni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercgovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura 24 do 30, na jugu do 35 °C.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom poslije podne. Dnevna temperatura oko 27 °C.

U ponedjeljak 12.7.2021.,u Bosni jutro umjereno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna 26 do 32, na jugu do 36 °C.

U utorak 13.7.2021., sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 33 do 39 °C.

U srijedu 14.07.2021., sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna 30 do 36, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 39 °C.

U četvrtak 15.7.2021., sunčano uz umjerenu oblačnost. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima, što ponegdje na sjeveru Bosne može usloviti kišu ili lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije