Sunčano i vedro jutro u BiH: Temperature ponovo rastu

0
Radiosarajevo.ba
Sunčano i vedro jutro u BiH: Temperature ponovo rastu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo (ilustracija)

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo 15, Bihać, Drvar i Grude 16, Bugojno i Sarajevo 17, Livno, Sanski Most i Zenica 18, Široki Brijeg i Tuzla 21, Gradačac 23, Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. U drugom dijelu dana, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su umjerene tegobe u vidu glavobolje, dekoncentracije, iscrpljenosti, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

Danas u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura 25 do 31, na jugu i sjeveru do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

U srijedu 7. jula 2021. godine, pretežno vedro. Tokom dana, uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna 30 do 36, na jugu 38 stepeni.

U četvrtak 8. jula 2021. godine, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna 32 do 37, na jugu do 39 stepeni.

U petak 9. jula 2021. godine, sunačno vrijme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti očekuje se i kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna 32 do 37, na jugu do 40 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije