Jutro vedro i sunčano, poslije podne pljuskovi: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutro vedro i sunčano, poslije podne pljuskovi: Objavljena prognoza za vikend
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 13; Drvar 15; Ivan-sedlo 17; Bihać, Grude 18; Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Sanski Most 19; Gradačac 20; Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Sokolac, Tuzla, Zvornik 21; Livno 22; Trebinje 23; Široki Brijeg, Zenica 24; Mostar 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji, potom će, u nastavku dana, visoke temperature i sparina uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Usljed manjka svježine u noći, za očekivati je probleme sa snom. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni što će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u sjevernim i zapadnim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Dnevna temperatura 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima se očekuju pljuskovi. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U petak 2. jula 2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna 25 do 30, na jugu do 33 °C.

U subotu 3. jula 2021. godine, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna 26 do 31, na jugu do 35 °C.

U nedjelju 4. jula 2021. godine, umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana i u tokom noći očekuje se kiša u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna 25 do 31, na jugu do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije