! / U bh. gradu od petka vakcinacija starijih od 65 godina - bez zakazivanja termina

21. 04. 2021. u 15:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U hali Banjalučkog velesajma 23. aprila bit će organizovana vakcinacija bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije, saopštio je Dom zdravlja Banja Luka.

"Svi građani Banjaluke stariji od 65 godina koji su zainteresovani za vakcinaciju protiv COVID-19 mogu se u petak, 23.04.2021. godine, bez prethodnog zakazivanja termina, vakcinisati u hali Banjalučkog velesajma", navedeno je u saopćenju.

Kako se dodaje, vakcinacija protiv koronavirusa će se odvijati u periodu od 11 do 15 časova vakcinom proizvođača AstraZeneca.

Ključne mjere za zaštitu od zaražavanja virusom Sars-Cov-2 koji izaziva bolest COVID-19 su nošenje maski, higijena ruku i održavanje fizičkog rastojanja među osobama od najmanje dva metra.

U cilju zaštite sebe i drugih, ove mjere moraju da primjenjuju i osobe koje su preležale Covid-19, kao i one koje su se vakcinisale sa jednom ili obje doze vakcine protiv COVID-19, navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)