Građani o vakcinaciji u Zetri: "Samo da ovaj belaj prođe"

1
Radiosarajevo.ba
Građani o vakcinaciji u Zetri: "Samo da ovaj belaj prođe"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vakcinacija u Sarajevu

U glavnom bh. gradu danas je i zvanično počela vakcinacija protiv koronavirusa. Prioritet su građani stariji od 75 godina.

Tim povodom reporteri Radiosarajevo.ba razgovarali su sa građanima nakon vakcinacije, koji su bili sretni, zadovoljni i nasmijani, te su imali samo riječi hvale za organizaciju i medicinske radnike.

Ovo je, kako vele, njihov prvi korak ka jednom drugačijem načinu života - kojeg svi priželjkujemo u skorije vrijeme. 

Jedan od građana sa kojim smo razgovarali ima 83 godine i zadovoljan je da može među prvima pristupiti vakcinaciji. 

"Zadovoljan sam, došao sam da vidim kakva je situacija. Nije bilo gužve, mjerili su mi temperaturu, odmarate 30 minuta. Završio posao i problema nema", rekao nam je.

Sarajka sa kojom smo razgovarali je, također, jako zadovoljna čitavom organizacijom i, sa osmijehom na licu, kaže da nije osjetila ništa tokom primanja vakcine.

"Prijavila su me djeca putem mobilne aplikacije", pojasnila je ona.

Osmijeh na licu imao imao je i Sarajlija koji nam je pojasnio da nije bilo gužve, sve je trajalo oko 20 minuta, a dobio je i upute da čuva socijalnu distancu i nosi masku.

"Svakome bih preporučio da ode čim prije na vakcinaciju da ovaj belaj prođe", govori on uz osmijeh.

Imaju samo riječi hvale nakon vakcinacije.

"Odlična organizacija. Zahvaljujem se minsitru Vraniću i svima koji su učestvovali - izvrsno, ne može može, ljubazno, kulturno", poručio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije