TVSA: Izvinjavamo se bh. javnosti, tražit ćemo odgovornost novinara Karamustafića

Radiosarajevo.ba
TVSA: Izvinjavamo se bh. javnosti, tražit ćemo odgovornost novinara Karamustafića
Nakon spornog priloga koji je emitiran na u dnevniku Televizije Sarajevo (TVSA) 18. jula ove godine, oglasila se i Uprava ove TV kuće te se tom prilikom izvinila javnosti i svima koji su na neadekvatan način prikazani.

U saopćenju za javnost, TVSA ističe kako se ograđuje od sadržaja emitiranog u dnevniku, a koji se tiče gostovanja člana Upravnog odbora (UO) Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Harisa Zahiragića, kao i svim videomaterijalima i konstatacijama voditeljice koji su prikazani na dnevniku.

Navode također da je odlukom koju je donio bivši direktor TVSA Elvir Resić, od 13. novembra prošle godine, uskraćena mogućnost Programskom kolegiju bilo kakav uvid i utjecaj na programski sadržaj dnevnika TVSA.

Žestoke reakcije na Dnevnik TVSA: Užas i neviđena blamaža

"Kako stoji u Članu 1. ove Odluke, Suad Karamustafić, novinar TVSA, zadužen je za realiziranje projekta dnevnika u saradnji s partnerskim kantonalnim televizijama. U Članu 2. jasno je navedeno da imenovani odlučuje o sadržaju emisije i odgovara za nju", navode iz Uprave TVSA.

"Navedena odluka je jučer stavljena van snage, a Uprava TVSA će pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti radnika Suada Karamustafića, u skladu s odredbama Zakona o radu", saopćeno je.

Nadalje navode, kako se izvinjavaju svima koji su spomenuti i prikazani u videomaterijalu koji je snimljen u petak, 13. jula 2017. godine, kao izvještaj s javne rasprave na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu o Nacrtu kodeksa o ponašanju i odijevanju na UNSA.

"Posebno se izvinjavamo studentima angažiranim na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a koji su profesionalno pripremili izvještaj emitiran u Dnevniku TVSA u 18:30 sati. Izvinjavamo se bh. javnosti, gledateljima TVSA i Fakultetu političkih nauka. Programski kolegiji TVSA je također reagirao na ovaj prilog jer ga je smatrao udarom na profesionalizam i rejting koji TVSA gradi 20 godina", stoji u saopćenju za javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije