Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

5
Radiosarajevo.ba
Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu
Foto: predsjednik.rs / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik se oglasio kako bi pokušao uvjeriti birače da stranka čiji je on predsjednik, SNSD, funkcioniše dobro. Te da institucije entiteta RS uspijevaju odoliti izazovima koji su plod navodnog djelovanja Sjedinjenih Američkih Država.

"Institucije RS-a funkcionišu bez problema, ali se suočavaju s izazovima koji su plod djelovanja SAD i njihovih predstavnika u BiH. Postoji organizovana, neobjavljena aktivnost SAD, s namjerom da onemogući rad institucija, a sve s ciljem da pokažu da je RS navodno u problemu. RS funkcioniše bez problema, a u prilog tome ide i činjenica da će penzije biti isplaćene i prije zakonskog roka", kazao je Dodik. 

Kao i uvijek, uz spominjanje Ambasade SAD-a, Dodik je u optužbe uključio i Bošnjačke političke predstavnike.

Velika tragedija na poznatom kupalištu na Jadranu: Utopio se 16-godišnjak

Velika tragedija na poznatom kupalištu na Jadranu: Utopio se 16-godišnjak

"Bošnjački politički predstavnici pokušavaju privatizovati institucije na nivou BiH tako što će objavljivati laži o Srpskoj", uvjeravao je Dodik.

Osvrnuo se i na funkcionisanje stranke kojom predsjedava.

"SNSD funkcioniše bez problema i blagovremeno odgovara izazovima. SNSD se redovno sastaje. Ono što rade republičke institucije u gradu je vidljivo i Banjaluka je prepoznatljiv grad po pitanju sigurnosti", pokušao je ubijediti građane Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije