Crnadak o poređenju Dodika i Đokovića: "Ko je tu 'ciganija poprilična'?"

3
Radiosarajevo.ba
Crnadak o poređenju Dodika i Đokovića: "Ko je tu 'ciganija poprilična'?"
Twitter / Novak Đoković, Nemanja Majdov i Milorad Dodik

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak oglasio se danas, 3. augusta nakon što je zastupnik iz SNSD-a Radovan Kovačević uporedio Milorada Dodika sa Novakom Đokovićem.

"Mislio sam oćutati SNSD zlobu i bezobrazluk ovih dana kada se prisjećamo žrtava Oluje, ali kad čujete Radovana Kovačevića iz SNSD to je jednostavno nemoguće.

Koliko morate biti izopačeni da izjednačite najboljeg tenisera svih vremena i ponos svih Srba sa jednim diktatorom i muljatorom, koji je svojom politikom unazadio RS za nekoliko generacija???", pita se Crnadak.

Neredi u Velikoj Britaniji, povrijeđeni policajci: 'Ovo je neoprostivo nasilje i nered'

Neredi u Velikoj Britaniji, povrijeđeni policajci: 'Ovo je neoprostivo nasilje i nered'

Kaže da bi ga bilo sramota da prešuti četiri stvari.

"Đoković je stvarni šampion, zaista najbolji na svijetu, on pobjeđuje pošteno, on ne krade, ne vara, ne potkupljuje, ne prijeti i ne ucjenjuje. Đoković je milioner, kad računate reklamne ugovore vjerovatno i milijarder. Ali, taj novac je donio sa najvećih međunarodnih turnira i od velikih svjetskih brendova. Đoković nije uzeo novac od svog naroda, nije od svog kuma kupio zgradu za 100 miliona i nije preko porodičnih firmi sebi namjestio 1500 tendera iz budžeta.

Američka ambasada u BiH: 'Milorad Dodik također manipulira državnim fondovima'

Američka ambasada u BiH: 'Milorad Dodik također manipulira državnim fondovima'

Novak je jedan i jedini, neponovljivi ambasador Srbije i srpskog naroda, osoba sa najvećim pozitivnim doprinosom našem imidžu. On nije pored sebe imao narko konzule, nije poklanjao ukradene poklone, nije svoj narod izolovao i posvađao sa čitavim svijetom. Đoković je nesporna sportska i ljudska gromada, to mu priznaju svi, širom svijeta, on nema potrebu da uzurpira javni tv servis kako bi o njemu pričao bajke, a pljuvao Nadala i Federera", naveo je Crnadak.

Na kraju je postavio i pitanje Kovačeviću.

"Kad sve ovo pogledate, ko je tu 'ciganija poprilična'", rekao je Crnadak i dodao:

"Svi mi koji Novaka iskreno volimo i cijenimo njegov ogroman doprinos Srbiji, RS i našem narodu, koji ga ne zloupotrebljavamo i ne vrijeđamo kad se ugase kamere, želimo mu sreću sutra, da nam još donese i olimpijsko zlato koje svi toliko priželjkujemo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije