! / Nakon što su istražioci jučer ušli u KCUS: Oglasilo se Tužilaštvo KS

06. 04. 2021. u 12:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što su jučer istražioci i tužioci ušli u prostorije KCUS-a povodom uznemirujućih pisama koja je javnost imala priliku čitati, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, navode iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Nakon što je Tužilaštvo KS po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucuije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi”, saopćeno je iz Tužilaštva, piše BHRT.

Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u ističu kako nastavljaju intenzivno prikupljati informacije i dokaze u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Tužitelji Tužilaštva KS i BiH i inspektori SIPA-e su prostorije KCUS-a napustili sinoć oko 21:30 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA