! / Izetbegović odgovorila na pitanje o ostavci: Šta vam pada na pamet?

05. 04. 2021. u 16:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Šta vam pada na pamet?! Baš ste smiješni. Radit ću u KCUS-u koliko god mogu, još dugo ćete vi konferencija imati ako budete zdravi i živi", poručila je direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović na današnjoj konferenciji za novinare organiziranoj u povodu novonastale situacije u Kantonu Sarajevo i dramatičnih pisama koja su se pojavila u javnosti ovih dana.

Prisutnima na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu obratili su se generalna direktorica KCUS-a, prof.dr. Sebija Izetbegović, direktor Hirurških disciplina, prof.dr. Nermir Granov, šefica klinike za anesteziju i reanimaciju, prim.dr. Amela Katica Mulalić, šef Klinike za infektivne bolesti, doc.dr. Rusmir Baljić i koordinator Izolatorija Podhrastovi, prim.dr. Refet Gojak.

Dr. Katica Mulalić je govorila o tzv. "malina respiratorima" koji su problematizirani u javnosti.

"Stalno imamo komunikaciju. Koliko znam, problema nema. Mi svi stalno radimo 24 sata, borimo se sa epidemijom. Građani nam vjeruju i oni zaista biraju KCUS", rekla je Katica Mulalić.

Prisutni doktori su govorili o pismu i rekli da se radi o "standardnoj komunikaciji".

Jedna od potpisnica pisma je Lejla Vidović, doktorica.

"Ovo je trebao biti interni dopis i uobičajen dopis kako komuniciramo. Nekada imate osjećaj u ovoj gužvi da se naš glas ne čuje. Mi se ne krijemo, bili smo pozivani ovih dana. Svako ko je potpisao - stoji iza toga", istakla je.

Nismo rekli da se upozorava na opasnost, dodala je Vuković - malo se izvrće.

"Stojim iza svega, ali to je nešto što mi rješavamo unutar bolnice. Ovo sve uznemirava javnost", napomenula je Vidović.

Na pitanje da li može tvrditi da su respiratori sigurni, rekla je "da stoji iza onoga što piše u pismu.

"Bolest je takva da tragično završi kod nekih pacijenata. Nadam se da će se problemi rješavati u bolnici. Odgovorno tvrdim ono što sam napisala", poručila je Vidović.

Pojasnila je kako ona, ipak, nije sudski vještak.

"Umiru ljudi i na drugim respiratorima. Jako nas plaši bolest, borimo se...", glasi njena poruka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (26)