Tužilaštvo KS-a radi na predmetu protiv Sebije Izetbegović

E. H.
Tužilaštvo KS-a radi na predmetu protiv Sebije Izetbegović
Zbog zadržavanja novca Ljekarske komore Kantona Sarajevo na računu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Tužilaštvo KS-a otvorilo je predmet, čiji dio je i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Iz Tužilaštva KS su za Radiosarajevo.ba kazali kako postoji takav predmet, ali je nemoguće davati detaljne informacije u vezi s predmetom.

Cijeli slučaj počeo je nakon optužbi Ljekarske komore na rad menadžmenta KCUS-a, kada je riječ o organizaciji zdravstva, te su tada međusobnim oglašavanjem u medijima obje strane govorile (ne)zakonitosti odluke o zadržavanju novca, odnosno članarina koje ljekari plaćaju Ljekarskoj komori KS-a.

Posebno su bile zanimljive izjave predstavnika menadžmenta KCUS-a koji su kazali kako su željeli vidjeti kako se troši novac ove komore, te su zbog toga zatražili održavanje vanredne izborne Skupštine Ljekarske komore KS-a. Ona je i održana krajem januara ove godine, te je izabrano novo rukovodstvo.

No, zahvaljujući zahtjevu smijenjenog predsjednika komore Fahrudina Kulenovića, o slučaju smjene čelnih ljudi komore odlučivat će Općinski sud u Sarajevu, te se čini kako će pravosuđe donijeti konačnu odluku u vezi sa situacijom i dijelu zdravstva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije