Dejtonski sporazum pronađen na Palama bit će poslan na prijevod i vještačenje

Radiosarajevo.ba
Dejtonski sporazum pronađen na Palama bit će poslan na prijevod i vještačenje
Primjerak Dejtonskog sporazuma koji je pronađen u porodičnoj kući Željka Kuntoša na Palama danas će biti upućen na prevođenje, a zatim i na vještačenje.

"Danas će u Okružnom sudu u Banjoj Luci biti otvorena fascikla oduzeta od osumnjičenog Ž. K. u kojoj je primjerak Dejtonskog sporazuma, koji će tužilac poslati na prevođenje, a nakon toga na dalje vještačenje", saopćeno je iz Republičkog javnog tužilaštva RS-a, prenosi Srna.

U Okružnom sudu u Banjoj Luci Srni je potvrđeno da je po odluci sudije za ovaj postupak, u ovom sudu deponovana zapečaćena koverta/fascikla koja je oduzeta od osumnjičenog Ž.K. u skladu sa članom 134. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Podsjećamo, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su Željka Kuntoša 31. oktobra na Palama, nakon što su pretresli njegov stambeni objekat i pronašli originalnu verziju Dejtonskog sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije