! / Tužilaštvo BiH uputilo žalbu u predmetima Zijad Mutap i drugi, te Osman Mehmedagić

19. 07. 2021. u 13:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na odluku Suda BiH kojom su Zijad Mutap i ostali u slučaju 'Dženan Memić' pušteni da se brane sa slobode.

Iz Tužilaštva su poručili:

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku, izjavilo je žalbu na odluku Suda BiH da ne produlji mjeru pritvora za osumnjičene u ovom predmetu. Navedena žalba izjavljena je sa prijedlogom da se rješenje preinači i osumnjičenima produlji pritvor. Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužiteljstva BiH", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Sud BiH je u petak odlučio Zijada Mutapa i ostale osumnjičene da pusti da se brane sa slobode s tim da je Mutapu i Hasanu Dupovcu određen kućni privor, a ostalim izrečene mjere zabrane.

Također, Tužilaštvo je uputilo žalbu i na odluku Suda da se na slobodu pusti Osman Mehmedagić.

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku, izjavilo je žalbu na odluku Suda BiH da ne odredi mjeru pritvora za osumnjičenog Mehmedagić Osmana. Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužiteljstva BiH", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA