Pismo porodice Mutap: Bilo bi lijepo i da se gosp. Feraget malo informiše oko prava

8
Radiosarajevo.ba
Pismo porodice Mutap: Bilo bi lijepo i da se gosp. Feraget malo informiše oko prava
N.G. /Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap prilikom odvođenja u Tužilaštvo

Porodica Mutap je poslala još jedno pismo, kao reakciju na obraćanje Muriza Memić, Arijane Memić, i na izjave advokataka porodice Memić, Ifeta Ferageta.

Podsjećamo Muriz i Arijana sinoć su se obratili u liveu putem Facebook stranice Pravda za Dženana nakon što je sud donio odluku da pusti na slobodu Alisu Ramić, Zijada Mutapa i ostale osumnjičene u predmetu Dženana Memića.

Njihovu rekciju prenosimo u cjelosti:

"Kao što smo s pažnjom sinoć pratili obraćanje podnosioca krivične prijave (Muriza Memića) i kantonalne zastupnice (Arijane Memić), s pažnjom smo pročitali i pritisak na Apelaciono vijeće Suda BiH i sudiju za prethodno saslušanje Suda BiH objavljen u Avazu, a koji je izvršio pravni zastupnik Avaza i porodice Memić, Ifet Feraget (razlikuje li se to dvoje?!).

Sud BiH poznaje pravo, a bilo bi lijepo i da se Gosp. Feraget malo informiše oko prava. Naime, da nije svom klijentu dao pogrešnu pravnu pouku, da počini (i nastavlja činiti) krivično djelo Neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca, Tužilaštvo BiH ne bi Sudu BiH dostavilo Optužnicu u kojoj su ljudi optuženi da su pomagali počiniocu nepoznatog krivičnog djela i prikrivali “način smrti Dženana Memića”, nego bi se barem znalo šta Tužilaštvo BiH tvrdi.

Radnjama zastupnika Ferageta i pogrešnim pravnim savjetima, u problem su dovedeni i podnosilac krivične prijave (Muriz Memić) i Tužilaštvo BiH.
Naravno, problem je što je i sam pravni zastupnik porodice Memić, svjestan da nema šta da prijavi. Što nema koga da prijavi.

Što svi dostavljeni dokazi pokazuju samo detaljnu i obimnu istragu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koju su pravni zastupnik i njegov klijent putem svog drugog klijenta (Avaza) ometali od početka…Vjerovatno znaju zašto i po čijim poukama…a naslućujemo i mi polako", piše u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije