BiH / Turković-Edwards: BiH i NATO imaju snažno partnerstvo

02. 12. 2020. u 19:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne I Hercegovine Bisera Turković, danas je primila u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini, brigadnog generala Williama J. Edwardsa. 

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo, te da se u naredom periodu očekuje intenziviranje saradnje, te ispunjavanje obaveza, poput programa reformi, koje je naša zemlja preuzela.

U tom kontekstu, ministrica Turković je izrazila očekivanje da će uskoro doći do formiranja Komisije za NATO integracijski proces, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je okončalo sve procedure. 

Ministrica Turković se zahvalila generalu Edwardsu za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama i drugim nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, uz očekivanje da će saradnja biti unapređena u narednom periodu s ciljem bržeg napretka naše zemlje ka NATO savezu. 

Tokom današnje oproštajne posjete je razgovarano i o drugim aktuelnim temama i trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)