Obradović pitao o trošenju budžeta: Zašto je za festival uštipka dato 8.000 KM?

1
Radiosarajevo.ba
Obradović pitao o trošenju budžeta: Zašto je za festival uštipka dato 8.000 KM?
Foto: Nezavisni blok / Amer Obradović (slika snimljena prije pandemije)

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, započeta 28. jula, nastavljena je danas.

No prije prelaska na dnevni red, poslanicima je omogućeno postavljanje pitanja i slanje inicijativa, s obzirom da to da je ovaj takozvani poslanički sat predviđen za svako prvo zasjedanje u mjesecu.

Tako je zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović iskoristio priliku da pita o načinu trošenja dijela federalnog budžeta.

Kako je i sam napisao na svom Twitter nalogu, pitanje je postavio Federalnom ministarstvu kulture i sporta, a ono glasi: Na osnovu kojih kriterija je Federalno ministarstvo kulture i sporta dodijelilo Danima hercegovačkog uštipka 8.000 KM, a Festivalu MESS 30.000?.

"Nemam ništa protiv uštipka, ali ovakav katastrofalan odnos u kojem se praktično ponižava festival sa takvom međunarodnom reputacijom (i dodijeli mu se nikad manje sredstava), a forsiraju se projekti iza kojih uglavnom stoji neki stranački tal ili interes, je NEDOPUSTIV!", napisao je Obradović.

Podsjetimo, na čelu Ministarstva kulture i sporta FBiH je Zora Dujmović (HDZ BiH).

Inače, na sjednici Predstavničkog doma, održanoj online, usvojeni su izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća Aerodrom Sarajevo za 2016., 2017. i 2018. godinu.

Istovremeno je odbijen prijedlog poslanika SDP-a Irfana Čengića da Vlada FBiH za narednu budžetsku godinu FBiH planira da dio novca, koji Aerodrom uplaćuje u federalni budžet po osnovu taksi i naknada, ostane u preduzeću.

Poslanici su odbili izvještaje o radu dva elektroprivredna preduzeća u Federaciji BiH u 2018. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije