Tri zaposlenika Ministarstva za ljudska prava pozitivna na COVID-19

Fena
Tri zaposlenika Ministarstva za ljudska prava pozitivna na COVID-19
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zgrada institucija BiH

Tri zaposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pozitivna su na koronavirus i svi su na bolničkom liječenju, potvrdila je Sanja Škuletić-Malagić, savjetnica u Kabinetu zamjenika ministra.

Ministarstvo je poduzelo sve raspoložive mjere prevencije počev od informiranja nadležnih u institucijama BiH, detaljne dezinfekcije kancelarija, a prisustvo zaposlenika u prostorijama Ministarstva je u prethodnoj sedmici svedeno na minimum upućivanjem na rad od kuće.

Zaposlenici koji su bili u direktnom kontaktu s inficiranim osobama su se javili nadležnim zavodima za javno zdravstvo, epidemiolozima i svojim ljekarima.

Njima su određene mjere zabrane kretanja, odnosno izolacije na kućnim adresama.

"Više kolega je testirano. Jutros smo međusobno razmijenili dobre vijesti o negativnim rezultatima testiranja troje naših kolega, a takvim rezultatima se nadamo i kod kolega koji će tek biti testirani", istakla je Škuletić-Malagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije