Trener Sarajeva Vasoski uoči meča sa Rudarom: Apsolutni smo favoriti

0
Radiosarajevo.ba
Trener Sarajeva Vasoski uoči meča sa Rudarom: Apsolutni smo favoriti
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija za medije u FK Sarajevo

Sarajevo u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora, a biće to meč 25. kola Premijer lige BiH.

Povodom te utakmice je danas održana konferencija za medije bordo kluba, a duel s Prijedorčanima je najavio trener Aleksandar Vasoski.

“Moram reći da ne smijemo da se zavaravamo jer su posljednji na tabeli. Gledao sam posljednje tri utakmice pogotovo ovu protiv Borca. Stvorili su mnogo šansi, zabili su dva gola, to je ekipa koja hoće da igra fudbal. Sarajevo je apsolutni favorit, želimo da igramo bez kalkulacija i da razbijemo njihov defanzivni blok”, rekao je Vasoski, piše SCSport.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Nastavio je hvaliti ekipu Rudara, za koju kaže da ima jako dobru tranziciju po osvojenoj lopti.

“Radi se o ekipi koja ima dobru tranziciju po osvojenoj lopti. Moramo ih ispratiti u kontrama i pripaziti njihove brze igrače, Mandić, Santos i Amoah su strašni i veoma su brzi. Balans između napada i odbrane mora da postoji, ali mislim da je Sarajevo favorit i da će pobijediti ovu utakmicu”, istakao je makedonski stručnjak.

Utakmica Sarajevo – Rudar se igra u nedjelju od 13 sati.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije