FK Sarajevo misli na budućnost: Sedam mladih igrača potpisali ugovore

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo misli na budućnost: Sedam mladih igrača potpisali ugovore
Foto: FK Sarajevo / Svečano je jučer bilo u press salonu FKS

Sedam igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo potpisalo je u petak, 1. aprila 2022. godine profesionalne ugovore s kojima ostaju dio bordo porodice u naredne tri godine. Riječ je o Hamzi Ljukovacu, Mihajlu Jovaševiću, Enedinu Mulaliću, Nerminu Bijelonji, Talhi Tabakoviću, Seidu Pramenkoviću i Armanu Šutkoviću.

Potpisivanju ugovora, koje je upriličeno u press salonu Svetozar Vujović, prisustvovao je šef Akademije Aleksandar Borojević, prenosi Scsport.

“Iz razgovora s igračima, roditeljima i onima koji brinu o njihovim karijerama vidio sam da je veliko zadovoljstvo, privilegija i čast na njihovoj strani. Ispred Akademije želim da im čestitam na tom činu i da im kažem da smo ovdje za njih da im omogućimo što bolje uslove za rad, a i navijačima i ljubiteljima bordo boje da poručim da je trajno opredjeljenje kluba upravo naša Akademija i mladići koji su ponikli u njoj”, kaže Borojević.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Fudbalski stručnjak ističe da mladi igrači, bez obzira na to koliko su jaki, upravo prolaze kroz osjetljiv period života u kojem osjećaju sve veća očekivanja i pritisak.

"To je prelazni period kada se od njih očekuje još više. Istakao bih da je jako važno pozvati ove mlade ljude na strpljenje, jer se prelazak iz juniora u seniore smatra jednim od najtežih perioda u karijeri fudbalera. Naš prioritet je jačanje igrača i kretanje prema prvom timu. Svojim radom i kvalitetom, koji će biti prepoznat, trebaju zaslužiti povjerenje trenera. Potpisivanje ovog ugovora za njih znači mnogo više rada, kao i jaču konkurenciju“, pojašnjava Borojević.

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo osigurala je najbolje uvjete za rad s omladincima, a njihov napredak ishod je, ne samo trenažnog procesa, nego i posvećenosti struke u širem smislu.

"U njihovom odrastanju i napredovanju jako je važan odnos školskog i porodičnog okruženja. Uz kvalitetnu komunikaciju i podršku njihovih porodica i škole mi zajedno brinemo o našim igračima“, naglašava šef Akademije FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije