Iz FK Sarajevo se oglasili o neredima u Hercegovini: Huligani su napali naše navijače

3
Radiosarajevo.ba
Iz FK Sarajevo se oglasili o neredima u Hercegovini: Huligani su napali naše navijače
Foto: Bljesak.info / Neredi navijača, 22. januara 2022. godine

Hercegovina je proteklog vikenda bila epicentar nereda između navijača FK Sarajevo i huligana sa kojima su se sukobili.

Neredi su počeli ispred stadiona Bobovac gdje se igrala prijateljska utakmica izmešu bordo tima i ekipe Ljubuškog.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa huligana je nasrnula na automobile kojima su navijači iz Sarajeva stigli na ovaj meč, nakon čega su sukobi eskalirali.

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Neredi su se nešto kasnije preselili i u Mostar gdje je došlo do tuče više osoba, a epilog svega je pet uhapšenih osoba, te jedna hospitalizovana.

Povodom ovih događaja oglasili su se i sa kluba sa Koševa saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

"Fudbalski klub Sarajevo ovim putem se obraća javnosti povodom nemilih scena koje su se dogodile tokom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom.

Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom sa kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem Klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama Bordo kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine.

Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se desio tokom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški da kreira sukob sa našim navijačima.

Navijači našeg kluba tokom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u odbranu svoje imovine, odnosno vozila sa kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana.

Isti ti huligani organizovali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj da podrže voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo.

FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i saznajemo uhapšeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionisani", navodi se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije