MUP HNK o navijačkim neredima u Mostaru: "Ultrasi" nosili i sjekire

4
Radiosarajevo.ba
MUP HNK o navijačkim neredima u Mostaru: "Ultrasi" nosili i sjekire
FOTO: Screenshot / Navijački neredi u Mostaru u aprilu 2021. godine

Jedna povrijeđena osoba i deset privedenih huligana, epilog je navijačkih sukoba proteklong vikenda u Mostaru.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvasnskog kantona u saopćenju su naveli da je 22. januara u 16.25 sati Policijska uprava Mostar obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog, te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela "Bevanda" ima veće grupa „Ultrasa“.

"Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača „Ultrasa“ koji su čekali navijače FK Sarajevo i koji su se oglušili na naredbe ovlaštenih službenih lica. U tom trenutku , naišla su tri vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ , a koje odmah raznim predmetima napadaju „Ultrasi“ kojom prilikom je jedno od ovih vozila udarilo jednog navijača „Ultrasa“,i nakon čega su se vozila dala u bijeg. Povrijeđeni M. D.(18) iz Mostara a konstatovane su mu lakše povrede", saopćeno je iz MUP-a HNK.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

U saopćenju se navodi da su se vozila sa navijačima Sarajevo dala u bijeg.

"Patrola policije sustiže dva vozila sa oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju da bježe da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila. Tri lica su tom prilikom lišena slobode E. T.(34), S. T.(38) i E. M.(33) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom , pripadnici policije su u ulici Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je učestvovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode lica A. M.(24), I. DŽ.(32), A. Đ.(25), F. H.(26) i N.D.(23) , svi iz Sarajeva. Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R. Z.(23) i M.T.(26), oba iz Mostara a operativnim radom i radeći na prepoznavanju lica koja su učestvovala u navijačkim neredima, pripadnici policije su pronašli lica: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru, zatim lica M. A.( 28), T. N.(23), F. I.(24) i I.P.(25), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi", saopćeno je iz MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije