Tokom izbornog dana sanitarni inspektori obišli 121 biračko mjesto

0
Radiosarajevo.ba
Tokom izbornog dana sanitarni inspektori obišli 121 biračko mjesto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Glasanje u Sarajevu

Timovi sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS su tokom dana, prema do sada obrađenim podacima, obišli 121 biračko mjesto na području Kantona Sarajevo s ciljem praćenja načina odvijanja izbornog procesa na Lokalnim izborima 2020. godine u uslovima epidemije COVID-a 19.

"Kako je utvrđeno, propisane higijensko-epidemiološke mjere uglavnom su ispoštovane, uz nekoliko izuzetaka koje se odnose na nedostatak dezinfekcinog sredstva u dva slučaja, dezobarijera u tri slučaja, dok je nepoštivanje fizičke distance evidentirano na dva mjesta", saopćili su iz KUIP-a.

Kako dalje navode, ispred ulaza na biračko mjesto na kontrolisanim biralištima bilo je obezbijeđeno mjerenje tjelesne temperature birača, međutim u jednom slučaju termometar nije bio ispravan. Na jednom od birališta naložemo je da se osiguraju dodatne maske i rukavice za brojanje listića.

"Za sve evidentirane nedostatake inspektori su na licu mjesta zapisnikički naložili uspotavljanje propisanih mjera, koje su još u momentu nadzora ispoštovane", dodali su.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela Instrukciju o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uvjetima epidemije COVID-a 19, kojom je propisano uređenje biračkog mjesta uz poštivanje preporuka Svjetske zdravstvene organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije