Tmurno jutro, ali ne i dan: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Tmurno jutro, ali ne i dan: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Trebević

Danas prije podne u Bosni i Hercegovini doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Sunčanije u drugoj polovini dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Temperatura zraka izmjerena u 8.00: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 4; Sokolac 5; Bugojno 7; Banja Luka, Bihać, Sarajevo i Srebrenica 8; Grude, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 9; Bijeljina 10; Doboj i Gradačac 11; Mostar i Trebinje 14; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 3hPa je manji od normalnog i sporo raste.

Najviša dnevna temperatura zraka u BiH uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

BIOMETEREOLOŠKA PROGNOZA: nakon mjestimično tmurnog jutra, opšta slika će se, sa odmicanjem dana, popravljati u cijeloj zemlji. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, uzrokovane nestabilnim vremenom, postepeno će se umanjiti. Poželjno je boraviti na otvorenom. Večernji sati će biti svježiji, uz umjerene temperature, što će omogućiti mirniji san.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U nedjelju, 9. 5.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak, 10. 5.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C., navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije