Danas kiša i 19 stepeni: Objavljeno i kakvo će nam vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i 19 stepeni: Objavljeno i kakvo će nam vrijeme biti do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ponedjeljak u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Tuzla 10, Livno i Zvornik 11, Banja Luka, Prijedor i Trebinje 12, Bugojno i Sokolac 13, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Zenica 14, Stolac 15, Bihać 16, Neum 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Visina sniježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice sve se više smanjuje, pa jutros iznosi 74 centimetra, dok je temperatura mora danas između 16 i 17 stepeni.

Bioprognoza: Stabilne vremenske prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Tokom dana, naoblačenje sa juga uvjetovati će slabu kišu. Lokalno u Hercegovini je moguć i pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Krajini. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu do 25 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Tokom dana, porastom oblačnosti može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, a na jugu do 25 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, a na jugu do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije