Theresa May: BiH je mjesto u Europskoj uniji

Radiosarajevo.ba
Theresa May: BiH je mjesto u Europskoj uniji
 
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je večeras prijemu koji  je u službenoj  rezidenciji, za premijere Zapadnog Balkana, organizirala britanska premijerka Theresa May. 
 
U razgovoru sa premijerkom May, predsjedavajući Zvizdić je pozvao premijerku May da posjeti Bosnu i Hercegovinu i rekao da su odnosi između dvije zemlje jako dobri i da postoji velik prostor za još bolju  saradnju.
 
Premijerka May je rekla da je mjesto Bosni u Hercegovini u Evropskoj uniji i da u potpunosti podrzava aspiracije prema EU i NATO integracijama. Složili su se da su dobri politićki odnosi zemalja zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije
 
Istaknuli su da  je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.
 
Prijemu koji je za premijere zapadnog Balkana organizirala britanska premijerka Thereza May prisustvovao je i šef britanske diplomatije Boris Johnson i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije