Tegeltija: Sve je navedeno u demantiju, nema potrebe da više govorim o ovom

E. H.
Tegeltija: Sve je navedeno u demantiju, nema potrebe da više govorim o ovom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija

Nakon danas održane sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) medijima se obratio i predsjednik ove institucije Milan Tegeltija.

Tegeltija je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da mu je ovo ujedno i posljednji put da reagira na pisanja portala Žurnal.info.

„Imao sam potrebu danas da se obratim članovima VSTV-a i da od njih zatražim da se izjasne da li od njih imam podršku. Dali su mi punu podršku i na tome sam im zahvalan. Zatražili smo od Tužilaštva BiH da provede istragu povodom ovih članaka i da eventualno utvrdi odgovornost svih lica koja su počinili krivična djela“, poručio je Tegeltija.

Oglasio se Milan Tegeltija nakon pisanja Žurnala

Dodao je da je na sjednici rekao da je uputio demantij i da je imao objavu na društvenoj mreži.

„Ne moram ništa više govoriti o ovom slučaju, sve je sažeto u demantiju. O ovom više neću pričati i ovim se treba baviti nadležno tužulaštvo“, istakao je Tegeltija.

Na pitanje novinara da li je etički da se predsjednik VSTV-a sastaje „po kafanama“, Tegeltija je odgovorio da ne misli komentarisati ovaj događaj.

Žurnal objavio video snimak afere "potkivanje" u kojem se vidi Milan Tegeltija

„Nadležno tužilaštvo će ovo ispitati, a vidjeli ste da i članovi Savjeta ne nalaze ništa sporno u mom razgovoru bilo s kim i bilo gdje. Kao i mom postupanju u pogledu toga, ali ja sam čovjek koji živi normalan život i imam kontakte s ljudima, pijem kafe i pića, sastajem se na različitim mjestima. Prema tome da se u mom normalnom životu desi situacija da mi se neko obrati s problemom, a dešava se vrlo često, ja ih upućujem da mi se obrate preko Savjeta i dostave dokumentaciju, kao i broj predmeta kako bi se pokrenule odgovarajuće procedure. Dakle nije bitno da li je to kafana, da li je to bilo gdje, znači gdje god da imam kontakte, a imam ih na različim mjestima. Kad mi se neko obrati s problemom koje ima u pogledu rada pravosudnih institucija, ja ga upućujem da mi se obrati kao predsjedniku Savjeta, dostavljajući dokumentaciju i broj predmeta kako bi ja na to mogao da odreagujem institucionalno“, poručio je Tegeltija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije