Svima koji ulaze u Opću bolnicu bit će izmjerena temperatura

Radiosarajevo.ba
Svima koji ulaze u Opću bolnicu bit će izmjerena temperatura
Foto: Opća bolnica / Koristi se bezkontaktni toplomjer

Od danas, svim pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, kao i svim uposlenicima, kao preventivna mjera zbog pojave novog soja koronavirusa (COVID-19), mjeri se tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu.

"Pacijenti kod kojih se zabilježi povišena temperatura bit će odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.Uposlenici bolnice kod kojih se eventualno pojavi povišena tjelesna temperatura, bit ćevraćeni kući i stavljaju se pod nadzor Doma zdravlja", saopćeno je iz ove ustanove.  

Sa pojavom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, u Općoj bolnici je formiran bolnički Krizni štab, koji je sastavljen od 17 uposlenika, koji imaju zadatak da prate higijensko-epidemiološku situaciju i donose mjere u skladu sa uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

"Podsjećamo da su ranije zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski. Također, prema Naredbi Kriznog štaba a u cilju prevencije širenja koronavirusa u Općoj bolnici će se obavljati samo neophodni specijalističko-konsultativni pregledi, po procjeni specijaliste i tima porodične
medicine", navode iz bolnice.

Mole se pacijenti da bez prijeke potrebe ne dolaze u bolnicu, kao i bez uputnice Doma zdravlja ili urgentnim danima Hitne medicinske pomoći, kako bi se zaštitilo zdravlje građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije