Svaka čast: Građani BiH za pomoć narodu Palestine skupili više od 125.000 KM

5
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Građani BiH za pomoć narodu Palestine skupili više od 125.000 KM
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Humanitarni bazar za narod Palestine, drugi dan

Iz Udruženja Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini saopšteno je da je zaključno sa jučerašnjim danom, ostvareno 24.522 poziva na humanitarni broj telefona za prikupljanje pomoći za Gazu čime je prikupljeno 73.566 KM.

"Također, direktno na račun Palestinske zajednice BiH je, u okviru donacija za akciju, uplaćeno još 35.590 KM, a na humanitarnom bazaru je prikupljeno još 14.819 KM, što je ukupno više od 125.000 KM pomoći koje su građani uputili za Gazu. Upućujemo iskrene riječi zahvale svima koji su se priključili akciji", navode iz Palestinske zajednice u BiH.

Istaknuto je da akcija i dalje traje te da humanitarni telefon 090 292 000 za pomoć narodu Palestine vrijedi samo za pretplatnike kompanije "BH Telecom".

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

"Pomoći možete poslati i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo - s naznakom 'Pomoć za Palestinu'). Upute za uplate iz inostranstva šaljemo na upit putem naše mail adrese plzbih@yahoo.com", navode iz Palestinske zajednice u BiH.

Dodaje se da su posebno zahvalni na odluci Vlade Kantona Sarajevo da uputi pomoć u iznosu od 300.000 KM.

"Situacija u Gazi je svakog dana sve teža, a svaka pomoć je važna. Pozivamo sve da nastavimo akciju, a Udruženje je u komunikaciji sa nadležnima kako bi se što prije ova pomoć uputila do onih kojima je najpotrebnija. Izraelska agresija ne jenjava, ali ne jenjava ni naš otpor i naša predanost miru i opstanku Palestine i našeg naroda", navode iz Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije