Sutra sastanak opozicije u RS-u: Razgovarat će i o izjava Milorada Dodika

0
Fena
Sutra sastanak opozicije u RS-u: Razgovarat će i o izjava Milorada Dodika
Foto: AA / Mirko Šarović

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović potvrdio je da će se sutra u Banjoj Luci, u prostorijama Srpske demokratske stranke, održati sastanak lidera opozicionih političkih stranaka te da će se nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiti medijima.

"Razgovarat će se o aktuelnoj političkoj situaciji u RS-u i Bosni i Hercegovini", poručio je Šarović.

Na pitanje novinara da li će na sastanku biti govora i o posljednjim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika 'da Dejtonski sporazum ne postoji i da je potreban novi politički dogovor u Bosni i Hercegovin' predsjednik SDS-a Mirko Šarović je dao potvrdan odgovor, saopćeno je iz SDS-a.

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Podsjetimo, Dodik je u petak kazao da "Dejtonski sporazum skoro i ne postoji te da on podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine".

"Ja sam za održavanje teritorijalnog integriteta BiH, a politički aranžman mora biti rezultat unutrašnjeg dogovora. Dejtonski sporazum skoro i ne postoji jer je uništen intervencijama međunarodne zajednice i zato moramo doći do novog dogovora koji može stabilizovati BiH u nekoliko narednih decenija", kazao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i članova Predsjedništva BiH.

Osim ove izjave, Dodik je, između ostalog u petak, izrazio žaljenje što Turska nije bila više uključena u izbor visokog predstavnika, ali je iskoristio priliku da još jednom "zaprijeti" disolucijom entiteta RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije