Sarajevo / Nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju Dženan Memić

12. 12. 2019. u 22:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 145

U petak 13. decembra na Kantonalnom sudu u Sarajevu bit će održan nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju Dženan Memić. 

Nakon što je 15. novembra prezentiran nalaz vještaka saobraćajne i mašinske struke koje je radio Centar za vještačenje Zenit iz Banja Luke, po naredbi suda zatražena je dopuna vještačenje po vještaku medicinske struke. I prilikom izrade prezentiranog vještačenje konsultovan je vještak medicinske struke, ali njegovo ime nije navedeno što je prigovorilo Tužilaštvo KS.

Slučaj Memić: Oštećenja na kombiju nisu mogla nastati udarom glave pješaka

S tim u vezi, Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović zatražilo je dopunu vještačenja.

Muriz Memić je povodom sutrašnjeg ročišta uputio poruku svim zainteresiranim građanima koji žele prisustvovati da obavezno ponesu ličnu kartu.

"Sutra, u 10 sati je ročište. Molim vas da svi koji planirate prisustvovati dođete ranije kako bi svi ušli na vrijeme, prije početka ročišta. Obavezna lična karta", napisao je te se zahvalio na podršci. 

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u šetnji Velikoj alejom u društvu Alise Mutap zadobio povrede pod još neutvrđenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

Do danas njegova smrt nije rasvijetljena, a Tužilaštvo KS slučaj vodi kao saobraćajnu nesreću. Porodica Memić tvrdi da je mladić ubijen, a Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu za organizirani kriminal.


Porodica Memić podnijela je krivičnu prijavu protiv tadašnje glavne tužiteljice Dalide Burzić (danas sudije Suda BiH) za podizanje lažne optužnice i druga krivična djela zajedno sa još 40-ak osoba koje su učestvovale u sakrivanju istine o smrti mladića i vođenju istrage u krivom smjeru.

NEMA KOMENTARA