Sunčan i lijep dan u cijeloj Bosni i Hercegovini: Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Sunčan i lijep dan u cijeloj Bosni i Hercegovini: Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja sedmice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu sunčano

Jutros je u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Bihać, Drvar 12; Bugojno, Sanski Most 13; Ivan Sedlo 14; Sarajevo, Tuzla, Zenica 15; Gradačac 16; Livno 18; Široki Brijeg 23; Mostar, Neum 24; Stolac 25; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeveni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu do 32 °C.

Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'

Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 26 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. U dijelu centralne Bosne nešto duže zadržavanje magle i naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 7. 9. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 32 °C. 

U petak 8. 9.2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 33 °C. 

U subotu 9. 9. 2023., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 31, na jugu zemlje do 34 °C. 

U nedjelju 10. 9. 2023., sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32, na jugu zemlje do 35 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije