Sunčani dani pred nama, temperatura do 32 stepena: Meteorolozi objavili prognozu do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Sunčani dani pred nama, temperatura do 32 stepena: Meteorolozi objavili prognozu do srijede
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Popodnevna šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 8; Bjelašnica, Bugojno 10; Srebrenica 11; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 12; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica 14; Sarajevo, Tuzla 15; Trebinje 17; Mostar 19; Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 30, na jugu do 32 °C.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije. Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bi se trebale umanjiti. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana.

Bh. meteorolozi objavili prognozu za vikend: Okrećemo se polako jeseni, noći ugodne za naspavati se

Bh. meteorolozi objavili prognozu za vikend: Okrećemo se polako jeseni, noći ugodne za naspavati se

U nedjelju, 3. septembra - sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje sa sjeverozapada, koje krajem dana ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne može usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugo do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 °C. 

U ponedjeljak 4. septembra - u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne prije podne slaba kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 28 °C. 

U utorak 5. septembra - u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 25, na jugu zemlje do 29 °C. 

U srijedu 6. septembra - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 29, na jugu zemlje do 32 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije