Mnogima će se svidjeti: Poznati meteorolog otkrio kakav će biti početak jeseni

0
Radiosarajevo.ba
Mnogima će se svidjeti: Poznati meteorolog otkrio kakav će biti početak jeseni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nakon što je protekle dane obilježio još jedan ovoljetni toplinski val, stigla je najavljena promjena vremena. Nagli pad temperature, jaka kiša i vjetar najprije su pogodili zapadnu obalu Istre u Hrvatskoj, a pogoršanje vremena proširilo se na jug i unutrašnjost zemlje.

U centralnom Dnevniku HTV-a gostovao je meteorolog Izidor Pelajić. Rekao je kako se najveći pad temperature, za desetak stepeni u odnosu na maksimalne vrijednosti, dogodio na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici.

Istaknuo je i da je najviše padavina palo na sjevernom Jadranu te da su, osim na području Rijeke, grmljavinska nevremena zabilježena i u Dalmaciji, na području Makarske i južnije prema Dubrovniku, te manjim dijelom u Slavoniji, uglavnom oko Požege i sjevernije.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

"U nastavku noći će to biti dosta često, a zatim će prijeći u vrijeme povremenog grmljavinskog nevremena, ali će ono biti manje lokalizirano, manje ovako izraženo, iako je dalje prisutna ta mogućnost", rekao je Pelajić.

Na pitanje šta nas očekuje početkom jeseni, Pelajić je rekao da će ove nestabilnosti potrajati 3-4 dana, do četvrtka.

"Zatim će biti opet nešto stabilnijeg i malo toplijeg vremena, tako da ćemo u taj klimatološki početak jeseni uploviti u toplijem vremenu", istaknuo je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije