Meteorolozi objavili prognozu do 12. septembra: Evo šta nas očekuje nakon oluje koja stiže danas

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 12. septembra: Evo šta nas očekuje nakon oluje koja stiže danas
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 28. augusta, prognozu za naredne dvije sedmice, do 12. septembra ove godine. 

Kako navode, do 31. augusta očekuje se nestabilno vrijeme, a promjenu donosi hladnija zračna masa koja se očekuje uz frontalni sistem sa sjeverozapada. Česte, ponegdje i obilne padavine, te niže vrijednosti temperature zraka biće glavna karakteristika vremenskih uslova naredna četiri dana.

Od 1. septembra do kraja prognoznog perioda izgledno je se stabilno vrijeme, temperature zraka biće u granicama prosječnih za ovaj period, a samo na jugu i jugozapadu zemlje, od 6. do 10. septembra, očekuju se povremene i slabe padavine.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Do kraja augusta, širom Bosne i Hercegovine vrijednosti temperatura zraka biće ispod prosjeka. Tokom jutra minimalne temperature zraka očekuju se od 9 do 13 °C na području Bosne, a u Hercegovini od 14 do 19, danju, maksimumi u Bosni do 26, u Hercegovini do 30 °C.

Od 1. do 12. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 9 do 14 °C, u Hercegovini od 15 do 20, danju najviše temperature zraka u Bosni do 31, u Hercegovini do 34 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije