Poznati meteorolog zna kada prestaju ove užasne vrućine, sve u detalje prognozirao

0
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog zna kada prestaju ove užasne vrućine, sve u detalje prognozirao
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula prognozirao kraj velikih vrućina na svojoj Facebook stranici 'O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-Vakula'.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"U noći s ponedjeljka na utorak, Hrvatska bi treba prodisati, a ljeto doživjeti "nokaut" poslije kojeg će se više teško oporaviti... Tokom ponedjeljka u genovskom zaljevu će se formirati ciklonalni sustav koji će ponajprije zahvatiti Sj.Jadran, a do noći će se proširiti i na ostatak domovine.

Vlada RS objavila sramotan izvještaj nakon objavljivanja teksta Rezolucije o Srebrenici

Vlada RS objavila sramotan izvještaj nakon objavljivanja teksta Rezolucije o Srebrenici

U noćnim satima, s obzirom na značajnu količinu hladnog i vlažnog zraka koji će stići na jako zagrijanu podlogu, za očekivati je lokalno i značajniju količinu oborine, nevremena, "festival" munja... (o čemu će vas sigurno na vrijeme upozoriti DHMZ!)

Prije nekoliko dana sam vam najavio kako konac augusta vjerovatno nosi zahlađenje i promjenu. S obzirom kako je do promjene vremena ostalo još 5 dana, što je u "svijetu" sinoptike još uvijek predugo, moguće su korekcije termina dolaska zahlađenja/količine oborine sa sljedećim izlascima modela.

U noći s ponedjeljka na utorak, Hrvatska bi treba prodisati, a ljeto doživjeti "nokaut" poslije kojeg će se više teško...

Posted by O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-Vakula on Wednesday, August 23, 2023

Ono što je dobro je trend na sinoptičkim kartama, a on je takav da smo sve bliže tome da iduće sedmice uz obalu imamo ugodne noći, u Zagori svježe, a vrućine (kojima upravo svjedočimo) će otići u prošlost.."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije