Sud BiH potvrdio optužnicu protiv pet osoba za izbornu prevaru

1
Fena
Sud BiH potvrdio optužnicu protiv pet osoba za izbornu prevaru
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tužilaštvo BiH / Ilustracija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba za izbornu prevaru.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Zorana Matkića, zvanog Zoka (34) iz Brčkog, ranije osuđivan, Joze Vrhovca (69) iz Gradačca, Šime Ćaćića (67) iz Gradačca, Marka Katića (58) iz Gradačca i Emira Hanića (34) zvanog Hana, također iz Gradačca.

Optuženi se terete sa su, za vrijeme održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini, 7. oktobra 2018. godine, na području Gradačca, na biračkom mjestu 025A039 Liporašće, optuženi Matkić u svojstvu predsjednika a ostali optuženi u svojstvu članova biračkog odbora, postupali nezakonito i protivno odrebama i procedurama za glasanje na biračkom mjestu.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Optuženi se terete da su dodavanjem određenog broja potpisa i glasova birača koji nisu izašli na izbore, krivotvorili rezultate izbora, čime su počinili krivično djelo - izborna prevara.

Navode optužbe tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 16 svjedoka, jednog stručnog vještaka kao i prilaganjem oko 30 dokaznih materijala.

Optužnicu je potvrdio Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije