Sud BiH odbio žalbe: Osman Mehmedagić ostaje pod mjerama zabrane

0
Radiosarajevo.ba
Sud BiH odbio žalbe: Osman Mehmedagić ostaje pod mjerama zabrane
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Direktor OSA-e Osman Mehmedagić napustio MUP KS

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužilaštva BiH i odbrane na mjere zabrane koje su određene direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

U žalbi se tražilo da Sud BiH preinači odluku i odredi mjeru pritvora kao jedinu adekvatnu za neometan nastavak postupka. Međutim, žalba je odbijena.

U isto vrijeme, Sud  BiH je odbio i žalbu Mehmedagićevih advokata koji su tražili da mu se ukinu i mjere zabrane. 

Pritvor je bio zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, utjecati na svjedoke i sakriti dokaze te da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, Mehmedagić se tereti za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca.

Utvrđivanje vrijednosti kuće direktora OSA-e se vrši i zbog toga što se Osmanagić tereti za pranje novca prilikom kupovine u Sarajevu.

Povod za sumnju je što novac kojim je kupio kuću, Mehmedagić nije podigao sa računa u banci.

"Po nalogu Tužilaštva BIH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišenje slobode realizirali su policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca. Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih djelatnika na terenu, te će tokom dana narediti dalje aktivnosti u predmetu", navedeno je ranije u saopćenju Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije