Sarajevo / Sud BiH danas odlučuje o tome da li će vratiti Zijada Mutapa i druge u pritvor

05. 08. 2021. u 07:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1912

Sud Bosne i Hercegovine će danas razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH da Zijadu Mutapu i drugima koji su osumnjičeni u predmetu Dženan Memić produži pritvor, odnosno da ih vrati u pritvor.

Ročište će biti održano po prijedlogu Tužilaštva koji je išao uz optužnicu, koju je Sud u međuvremenu potvrdio.

U vrijeme sastavljanja optužnice, 'petorka' iz slučaja Dženan Memić bila je u pritvoru pa je Tužilaštvo tada tražilo da se isti produži. Obzirom da su u međuvremenu pušteni da se brane sa slobode, sada bi se to moglo preformulisati u 'vraćanje u pritvor'.

Sud BiH je nedavno odbio žalbu Tužilaštva na odluku da se Alisa Ramić, Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić puste da se brane sa slobode, ali za dva dana ponovo će zasjedati i odlučivati o istom pitanju.

Kada je u pitanju slučaj Dženan Memić, prošle sedmice je Vrhovni sud donio oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića čime je stavljena tačka na priču oko toga da je mladić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Istu noć Muriz Memić se obratio građanima u Velikoj aleji i otkrio da će novi preotesti biti održani u septembru mjesecu.

U međuvremenu, Facebook grupa 'Pravda za Dženana', koja broji preko 70 hiljada članova, pozvala je sve one koji su uz porodicu Memić da pošalju pitanje 'Ko je ubio Dženana Memića' na dvije mail adrese Kantonalnog tužilaštva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)