Saopćenje / Stranka Ibrahima Hadžibajrića: Sumnjamo u rezultate izbora

15. 10. 2018. u 14:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Povodom brojnih i evidentnih nepravilnosti utvrđenih u okviru izbornog precesa, Nezavisna bosanskohercegovačka lista daje sljedeće saopštenje za javnost:

"S obzirom na brojne i evidentno prisutne nepravilnosti koje su se desile u sklopu izbornog procesa, Nezavisna bosanskohercegovačka lista izražava opravdanu sumnju u rezultate općih izbora provedenih u BiH 7. oktobra 2018. godine.

U cilju zaštite biračkog prava i zaštite digniteta i korektnosti samog izbornog procesa, a sve u cilju zaštite stvarnih rezultata izbora odnosno volje birača, Nezavisna bosanskohercegovačka lista će nakon objave preliminarnih rezultata općih izbora, zvanično uputiti zahtjev CIK-u BiH za ponovnim brojanjem glasova na nivou Federacije BiH za sve nivoe vlasti.

Istovremeno, Nezavisna bosanskohercegovačka lista upućuje apel političkim subjektima, medijima i javnosti da se, do objave preliminarnih rezultata izbora, suzdrže od iznošenja subjektivnih tumačenja o broju osvojenih mandata, jer time ne doprinose zaokruživanju izbornog procesa i formiranju vlasti na svim nivoima po volji birača", navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Ibrahim Hadžibajrić


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA