Stojanović poručuje: 'Nadam da će vrlo brzo Deda Mraz otjerati Ramića iz Vlade FBiH'

11
Radiosarajevo.ba
Stojanović poručuje: 'Nadam da će vrlo brzo Deda Mraz otjerati Ramića iz Vlade FBiH'
Foto: Facebook / Igor Stojanović

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini KS, oglasio se na Facebooku nakon što je ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić Ministar Edin Ramić rekao da treba 'preispitati štetnost' Djeda Mraza.

Ministar Ramić nije dozvolio dodjelu paketića djeci uposlenika sve dok sindikat ministarstava ne dostavi anketu da Djed Mraz ne vrijeđa ničija osjećanja.

Stojanović je Facebook profilu podijelio fotografiju sebe kao Djeda Mraza i poručio da se nada kako će  Djed Mraz vrlo brzo otjerati Ramića iz Vlade Federacije BiH. 

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Ministar Edin Ramić u Bosni i Hercegovini 'preispituje štetnost' Djeda Mraza

Ministar Edin Ramić u Bosni i Hercegovini 'preispituje štetnost' Djeda Mraza

"Ovaj Ministar prije 2 godine mi napisa, da bi osporio moj staž u Armiji BiH, da sam vjerovatno četnika u životu prvi put vidio kada sam ušao u SDP BiH. Nacionalista Edin Ramić je poznat i po tome što je iz Ministarstva za koje je nadležan, dodijelio novac za osnivanje 'Srebrene maline', firme koja je trgovala neispravnim respiratorima u iznosu od 10 miliona KM", napisao je Igor u svojoj objavi.

Danas je Ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić (SDA) zabranio dodjelu paketića djeci uposlenika, sve...

Posted by Igor Stojanović on Wednesday, December 14, 2022

Kako je Igor napisao, Ramić je nakon osnivanja firme, dodijelio 200.000 KM da započnu rad sa malinama. 

"Nema ga u optužnici za respiratore, ali kao član Vlade FBiH u svom osmogodišnjem mandatu, vjerujem da je mnogo znao i učestvovao u nabavci, makar indirektno. Kao borac u 'Pokretu za državu' u RS-u neki su mi ga predstavljali kao pozitivan primjer. Nisam ni tad mijenjao mišljenje, kao ni sad. Mogu samo odgovoriti da ovakvih u četnicima i ustašama koje vrijeđa ono što nije dio njihovih vjerskih osjećanja ima koliko hoćeš. Pa su spremni da državnu instituciju koriste samo za njihova nacionalistička uvjerenja i negiranja tuđih", zaključio je Igor.

Ispričajte im priču: Ko je bio Sv. Nikola, zaštitnik djece i mornara?

Ispričajte im priču: Ko je bio Sv. Nikola, zaštitnik djece i mornara?

Podsjećamo, u dopisu koji je potpisao Edin Ramić, ministar za raseljena lica i izbjegle u bh. entitetu Federacija BiH, navodi se sljedeće:

"Imajući u vidu nediskriminacije i poštivanja prava i sloboda svih uposlenika Ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama Ministarstva, obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece."

Dopis je uputio sindikalnoj organizaciji ministarstva koja je tražila da organizuju dodjelu novogodišnjih paketića koju će uručiti Djed Mraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije