Naša stranka Zenica o bilbordu "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu tradicija Bošnjaka"

15
Radiosarajevo.ba
Naša stranka Zenica o bilbordu "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu tradicija Bošnjaka"
Foto: Facebook / Neumjesnog bilborda više nema

Povodom natpisa na bilbordu u Zenici "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka", oglasili su se iz zeničkog odbora Naše stranke.

Podsjetimo, jučer se na društvenim mrežama pojavila fotografija ovog bilborda iz Zenice, a isti je sinoć prefarban.

Saopćenje Naše stranke prenosimo u cijelosti:

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

"Čestitamo građanima Zenice na odlučnom buntu. Ovo je veliko NE podjelama. Ne oduzimajući pravo bilo kome na mišljenje i zakupljivanje ne baš jeftinih bilborda, mi u Našoj stranci imamo poruku: Jelka, Djed Mraz i Nova godina jesu i ostat će tradicija građana Zenice! Baš kao što su to Bajram, ramazan, Prvi maj, božići, Uskrs i Vaskrs te brojni drugi praznici koji su Zeničanima i Zeničankama uvijek služili da se što više zbliže jedni s drugima a ne da se jedni od drugih distanciraju", saopćili su iz Naše stranke.

Natpis su ocijenili kao "provokaciju nesavjesnih pojedinaca, tim više što niko nije htio preuzeti odgovornost za njega."

"Očito se htjelo ispitati mišljenje javnosti. I ispitano je: Zeničani su ga mahom osudili, na kraju i učinili nevidljivim. Osim provokativnog sadržaja, krajnje nemoralnom smatramo i činjenicu da su veliki novci bačeni na sijanje razdora dok mnogi naši sugrađani ne slave ništa ne zato što su muslimani, odnosno Bošnjaci, već zato što sebi to ne mogu priuštiti. Bilbord je upravo najveća provokacija za one kojima je upućen, tj. Bošnjake. On ih ponižava i smatra ih neupućenim u vlastitu tradiciju. Narod koji je sebe nepovratno ugradio u Zenicu, slavit će u njoj šta on želi a ne šta mu neko kaže da smije ili ne smije. Kao i dosad, sve osim podjela", naveli su iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije