Stigla zvanična potvrda: Tri slučaja delta soja COVID-19 u dva bh. grada do sada

1
Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična potvrda: Tri slučaja delta soja COVID-19 u dva bh. grada do sada
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Konferencija u Sarajevu

Sastanak o aktivnostima u vezi epidemiološke situacije izazvane koronavirusom i procesom imunizacije stanovništva u FBiH u organizaciji premijera FBiH Fadila Novalića održava se danas u Sarajevu.

Tim povodom je održana i konferencija za novinare prije ovog sastanka.

Siniša Skočibušićdirektora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH rekao je kako su zvanično potvrđena tri slučaja COVID-19 zaraze delta sojem.

Konferencija u Sarajevu - undefined

Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Konferencija u Sarajevu

Dva slučaja registrovana su u Ljubuškom, a jedan u Čitluku.

"Poduzete su i mjere, vakcinisanje se mora ubrzati, a samo tim i mjerama možemo preventirati četvrti val te osigurati da naša kvaliteta života bude neometana", poručio je Skočibušić.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je kako će Svjetska zdravstvena organizacija istražiti veliku smrtnost zbog posljedica koronavirusa u našoj zemlji.

Konferencija u Sarajevu - undefined

Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Konferencija u Sarajevu

Fabio Skano, šef ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, na konferenciji je rekao da je epidemija daleko od završetka.

"To je i razlog jer je Svjetska zdravstvena organizacija - da bi se radilo na prevenciji i smanjenju broja slučajeva zaraženih, ali i smrtnosti", naveo je Skano.

Napomenuo je da je trentno stanje zadovoljavajuće i ovo je trenutak da se planiraju daljnji koraci -  senkvecioniranje, skupljanje svih kontakata koji se odmah upućuju u karantin i spriječavanje širenje virusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije